En dan komt de dag dat de baasjes wel eens willen weten wat anderen van hun dametje vinden. Vol trots hebben ze me ingeschreven voor een echte hondenshow. Op 7 juni zouden we op tijd vertrekken naar Houten. Een kampioensclubmatch van de ZWHVN. (jullie weten wel wat dat betekent toch?)

Om tien uur moesten we aanwezig zijn, een half uur rijden, dus de bazen zouden om half acht opstaan om rustig alles in te kunnen pakken, ons uit te laten en zelf nog koffie te kunnen drinken voor vertrek. Ja, ja!!!
Om negen uur kwam een van de bazen verdwaasd naar beneden toe. De wekker vergeten! dus snel de koffie aan, ons uitgelaten, alles bij elkaar gezocht wat nog niet klaarstond en snel vertrekken. We waren gelukkig wel ruim op tijd aanwezig voor mijn optreden, maar vraag niet hoe!

Startnummer ophalen, stoelen uitklappen, mijn vriendinnen uit Hengelo begroeten en toen… wachten tot we aan de beurt waren. Eerst waren de babies aan de beurt en daarna.. mijn debuut in de jeugdklasse (of welke klasse dan ook) Met z’n vijftienen in de ring. Eerst allemaal een rondje hard lopen en vervolgens staan op zijn mooist. (meer kaas vrouwtje, doet het altijd goed) Daarna mochten de meeste honden weer de ring uit, waaronder ik. Anders was het te druk in de ring en kon de keurmeester niet alles goed zien. Na ongeveer een half uur mocht ik weer de ring in. weer mooi staan, maar nu voor een tafel met mensen erachter. De keurmeester ging me lekker aaien, dus daar had ik een mooie kwispel voor over. Toen wilde hij ook nog mijn gebit zien. Tja, ik doe niet zomaar mijn bek open, dus dat vond ik niet zo geslaagd, maar ja, die man doet zijn werk dus toch maar wel gedaan. Vervolgens mocht ik weer lekker rennen. Eerst heen en weer en daarna nog in een rondje.

Moest ik alweer staan! Ik mocht niet eens gaan zitten van het vrouwtje, dan ging ze me lokken met kaas en stond ik weer. Volgende keer moet ik van mijn eerste vrouwtje (mijn babytijd baas zeg maar!) gewoon een rondje lopen en dan weer staan, maar ja, dat wist mijn baasje ook nog niet.

Na mij waren er nog een paar hondjes aan de beurt, en toen allemaal weer de ring in. Een prijs heb ik niet gewonnen, ja.. een heel kleintje, wat iedereen kreeg zowat, een rozet. Dus met dat dingetje liepen we de ring uit.
Maar ik heb het toch heel goed gedaan. De keurmeester vond mij erg mooi en vond dat ik een “Zeer Goed” verdient had! Toch leuk, voor een eerste keer.

Verder heb ik de hele dag daarna naast de ring gelegen, samen met Ziwa. Af en toe kaas gegeten, soms een hondenkoekje. Lekker bijgekletst met mijn vriendinnetjes uit Hengelo en een beetje gedut. En maar wachten op een keurrapport waar in staat hoe goed ik wel niet was. Om vier uur konden we weer naar huis toe. Een ervaring rijker!

Pandu als showhond.