Pandu is nu bezig met de “zomercursus” bij de hsva.
Inmiddels heeft ze een les Speuren en Flyball gehad.

Speuren was echt lachen…
Het enige wat Pandu wist te vinden waren de stukjes frikadel van de instructeur, daar liep ze nog wel voor, “maar neus op de grond… ben je gek, al die rare luchtjes, en daarbij, ik kan je gewoon zien, je staat hier naast me. Oh, moet ik een stokje zoeken? jasses, je denkt toch niet dat ik dat in mijn mond stop. Wie weet wie er allemaal aan hebben lopen kluiven!!!
Weet je wat, ik blijf gewoon bij de bazin lopen, als zij dan dat stokje vind is het toch ook goed!!”
Een echte speurneus dus.

Bij Flyball ving ze de bal wel als hij werd opgegooid.
“Hindernisje springen was wel leuk, maar wat staat die man nou met die bal te vogelen? Fijn voor hem hoor dat hij er blij mee is. Kijk, hij ruimt hem op in een bakje! En nu gaat hij met zijn hand op een plankje duwen en komt die bal weer tevoorschijn. Fijn, maar wat moet ik ermee?
Kijk vrouwtje, ik kom voor je zitten! Waar maak je nu zo’n drukte om? Oh, ik ging op het plankje zitten en die bal kwam er weer uit… nou, dan doen we dat toch weer!
Vangen doe ik die bal niet… ik kijk hem na, jij raapt hem op en we gaan weer terug over de hindernisjes. Spannend hoor, maar ook niets voor Pandu!”

Volgende keer een boswandeling… eindelijk iets waar Pandu goed in is…

Ravotten, uit haar plaat gaan en vervolgens thuis lekker slapen.
Wordt vervolgd…

De boswandeling, ach die hebben we zelf gemaakt, gewoon, met die grote lobbes Ziwa erbij. De baas was net die avond te laat thuis van zijn werk, dus een beetje pech.
Geeft niet hoor…. Ziwa kijkt de bazin en mij altijd helemaal triest na als we weer eens op stap gaan. Nu konden we samen thuis de boel op stelten zetten.

De volgende les ging over G & G. Wat??? O ja, gedrag en gehoorzaamheid. Op de heenweg ging het al lekker met me. eerst spugen en vervolgens een enorm grote hoop gedraaid, achter in de auto wel te verstaan. (ja baasjes, volgende keer eerst goed uitlaten!) Gelukkig draait mijn bazin dan gewoon het raampje open en gaan we eerst doen waarvoor we kwamen, een les volgen! Natuurlijk begon het net te regenen, maar daar hadden ze bij de hondenschool wat op gevonden. Een stukje theorie, binnen!
Leuk joh, ze hebben daar van die bureaustoelen staan met wieltjes eronder. En met zoveel andere honden in de buurt die ik eerst wil begroeten is dat erg handig. Vrouwtje kan gewoon blijven zitten, ik sleur haar het hele hok wel door als het moet. Flauw genoeg mocht dat niet, dus ben ik er uiteindelijk toch maar bij gaan liggen.
Net toen ik me lekker in elkaar had gedraaid om een flinke dut te doen, moesten we naar buiten toe, het veld op.

Getderrie, ook G & G draait blijkbaar om apporteren. Vrouwtje had zelf geen speeltje bij zich, dus had ze er eentje van de club geleend. Tja, je weet dan wel wat er gebeurt… ik kijk wel uit om dat in mijn bek te nemen. Vrouwtje begreep dat gelukkig wel en vertelde dus trots dat ik echt wel wat kan apporteren… Ziwa wel te verstaan!
Geef die grote lobbes een bal om achteraan te rennen, dan ga ik achter hem aan en grijp hem wel in zijn lurven en houdt net zo lang vast totdat we terug zijn bij de baas. Dat is toch ook apporteren, of niet dan? De mensen van de hondenschool vonden dat toch echt geen apporteren, maar ach, wat weten zij nou?

Voor we terug naar huis gingen had vrouwtje nog snel een paar zakjes opgehaald en even de ergste zooi uit de auto gevist zodat ik toch lekker achterin kon zitten. Eenmaal thuis ben ik heerlijk gaan slapen. Een zich gedragende en gehoorzaam zijnde hond zijn is toch wel vermoeiend!

Volgende week ringtraining…

Een regelrechte hit lijkt dit te worden. Jammer dat ze een minimum aantal inschrijvingen moeten hebben voor ze van start gaan. Eerst mochten we binnen gaan luisteren naar een mooi verhaal over shows lopen en wat daar allemaal bij komt kijken.  Nou, daar luistert het vrouwtje maar naar, ik had een vlieg ontdekt. Steeds ging hij in mijn buurt zitten zodat ik hem heel goed kon bekijken… leuke beestjes, maar waarom ik er niet in mocht happen is me een raadsel. Thuis mag dat ook al niet, bah, baasjes!!

Vrouwtje had mijn eigen showlijn meegenomen, dus toen we naar buiten gingen en ik die omkreeg wist ik al wat ze van plan waren. Eerst lekker draven over het veld. In een rondje om de instructrice heen. Joehoeeeeee, daar kom ik weer langs met het vrouwtje, kijk je goed!!!
Nou dat deed ze blijkbaar, want vrouwtje kreeg te horen dat ik er voor in de wieg (of in dit geval werpkist) voor ben gelegd.

Vervolgens staan, mooi staan en blijven staan. Ik liet vrouwtje aan mijn poten frummelen en ze neerzetten zoals zij dat wilde. Ach ze doet haar best maar, ik stond wel lekker met mijn neus in de wind. Ik schijn dit toch echt goed te doen… hahaha… geen miskend talent meer!!

Nou… vrouwtje had er geen zin meer in… de les behendigheid zag ze niet zitten. Baasje was netjes op tijd thuis en ik was er ook helemaal klaar voor. Werd helemaal gek toen ze de riem pakte, maar ja, de riem van Ziwa ging ook om. We zijn heerlijk naar het veld gegaan en hebben daar heerlijk achter de bal aan gerend (en achter elkaar aan natuurlijk)
Vrouwtje had wel tegen de baas gezegd dat behendigheid niet iets voor mij was. Hekje springen gaat nog wel, maar tunnels en zo… nee… daar heeft vrouwtje gelijk in, dat vind ik niet leuk.

Nu is het wachten tot we de brief krijgen voor de Basis-2 cursus. Tot augustus hebben we vakantie!!!

Pandu op zomercursus